top of page

JENS BERG

 

De senaste 14 åren har jag jobbat som ledare inom mediebranschen. Jag har varit chef för både innehåll och utgivning på Yle, chefredaktör och ansvarig utgivare för Hufvudstadsbladet, utvecklingsdirektör och vd för KSF Media. Jag har en lång erfarenhet av såväl public service som den kommersiella sektorn. 

Den gemensamma nämnaren för alla de här chefsuppdragen har varit att leda stora organisationer som gått genom massiva förändringar i och med de nya digitala kundbehoven. 

 

Trots att jag på senare tid huvudsakligen jobbat som ledare har jag aldrig givit upp själva hantverket. I drygt 20 år har jag skapat journalistiskt innehåll, främst i form av opinion. 

Under den här tiden har formerna för utgivningen revolutionerats. Tack vare den utvecklingen behärskar jag idag produktion och utgivning i tv, radio, tidningar, digitala kanaler och sociala medier.

 

Det som förenar ledarskapet och medieproduktionen är kommunikationen. Hela mitt yrkesverksamma liv har jag jobbat med att skapa och föra fram budskap. Min erfarenhet vittnar om att berättelsen om vart vi ska - och varför vi ska dit - är avgörande för att få människor motiverade.

Parallellt med jobben inom mediebranschen har jag utövat kommunikation i många olika former. Under hela 2000-talet har jag varit en flitigt anlitad konferencier, moderator, föreläsare och facilitator.

 

Med Montem kombinerar jag de tre saker jag älskar mest i yrkesvärlden: Kommunikation, ledarskap och media. Jag får kombinera ord och handling.

 

Här berättar jag mera om mig själv, om min syn på ledarskap och om vägen fram till Montem:

https://soundcloud.com/slowcitypodcast/jens-berg-chefernas-forest-gump

Foto: Larson Österberg
bottom of page